Bedrijfsarts/Arboarts

Wil je de gevolgen van een erfelijke aanlegEen verandering in het erfelijk materiaal (DNA) die kan leiden tot een bepaalde ziekte of aandoening. Deze verandering kan in de familie worden doorgegeven aan de volgende generatie. voor kanker voor je werk bespreken? Dan kun je een gesprek aanvragen met de bedrijfsarts/arboarts. Je kunt met de bedrijfsarts/arboarts spreken over bijvoorbeeld effecten van medische controles, of een maagverwijdering of verwijdering van de borsten op het werk.
Je kunt ervoor kiezen om een gesprek met de bedrijfsarts/arboarts voor te bereiden samen met een gespecialiseerd maatschappelijk werker. Hij of zij is in te schakelen via je behandelend arts. Een maatschappelijk werker kan je bijvoorbeeld helpen met wat vertel ik wel en wat vertel ik niet.

In Nederland werken ook bedrijfsartsen met expertise op het gebied van kanker en werk. Deze bedrijfsartsen heten Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO). Een BACO kan jou adviseren bij vragen en/of problemen op het gebied van:

  • behoud van werk;
  • (arbeids)revalidatie;
  • werkhervatting.

Kijk voor meer informatie op een pagina van kanker.nl.