Verwijdering borsten

Tijdens de operatie wordt het borstklierweefsel verwijderd. De operatie kan met of zonder het verwijderen van de tepel en de tepelhof worden uitgevoerd. De borstspier en de lymfeklieren in de oksel blijven gespaard. De klinisch patholoogEen arts die onder de microscoop weefsel beoordeelt. Bij erfelijke maagkanker gaat het om weefsel van de maag en eventueel borst(en). Dit kan in de vorm van een biopt of een operatieve verwijdering van de maag of borst(en) zijn. Via onderzoek van dit weefsel onder de microscoop worden diagnoses gesteld. onderzoekt het weefsel dat tijdens de operatie is verwijderd (zie ook Weefselonderzoek). Door de operatie verdwijnt de vorm van de borst.

De kans op het ontwikkelen van borstkanker is meer dan 95 procent lager na preventieve verwijdering van de borstenHet operatief verwijderen van de borsten waarin vooraf geen (gevorderde vorm van) kanker is vastgesteld. De chirurg haalt de borsten weg om (verdere vordering van) kanker te voorkomen.. Maar er is geen garantie dat er nooit borstkanker ontstaat. Niet al het borstweefsel kan verwijderd worden tijdens de operatie.

De zorgverzekeraar vergoedt de kosten van een preventieve operatie. Het verplichte eigen risico moet je wel betalen.

Ben je geïnteresseerd in verhalen (en foto’s) van vrouwen die hun borst(en) hebben laten verwijdering, zonder reconstructieHerstel van de vorm van de borst. Dit doet de plastisch chirurg.? Kijk dan op https://www.borstkanker.nl/leven-met-borstkanker/ervaringsverhalen/borstreconstructie (helemaal onderaan de pagina). Goed om te weten: het zijn niet ervaringen en foto’s van vrouwen die een CDH1Één van de maagkankergenen (ontdekt in 1998). Iemand met een mutatie (verandering) in het CDH1-gen heeft een verhoogd risico op diffuus-type maagkanker en lobulair-type borstkanker (vrouwen). of CTNNA1Één van de maagkankergenen (ontdekt in 2013). Een mutatie (verandering) in het CTNNA1-gen komt veel minder vaak voor dan een mutatie in het CDH1-gen. Iemand met een mutatie in het CTNNA1-gen heeft een verhoogd risico op diffuus-type maagkanker. Of er ook een verhoogd risico op lobulair-type borstkanker bestaat, is voor nu nog onduidelijk.mutatieEen verandering in een gen, in een stukje DNA (erfelijk materiaal). hebben.