Websites

Wil je meer lezen over de verschillende soorten reconstructieHerstel van de vorm van de borst. Dit doet de plastisch chirurg.? Dan kun je hiervoor terecht op https://www.borstkanker.nl/medische-informatie/behandelingen-bij-borstkanker/borstreconstructie. Deze informatie kan bruikbaar voor je zijn, ondanks dat deze website van Borstkankervereniging Nederland zich vooral richt op kanker.

Er is ook een keuzehulp voor vrouwen die een borstreconstructie overwegen bij een borstverwijdering. De keuzehulp vind je via: https://br.keuzehulp.nl. Om de keuzehulp te kunnen bekijken, heb je inloggegevens nodig. Deze inloggegevens krijg je door te klikken op ‘Geen inloggegevens gekregen?’ Vervolgens vul je het ziekenhuis in waar je bij bekend bent voor bijvoorbeeld je erfelijkeBepaald door je genen. Iets wat in de familie kan worden doorgegeven aan de volgende generatie. Voorbeelden: De CDH1- of CTNNA1-mutatie. maagkanker traject. Daarna klik je op ‘Maak inlogcode aan’.

Ben je benieuwd naar verhalen (en foto’s) van vrouwen die hun borsten hebben laten verwijdering, met reconstructie? Kijk dan op https://www.borstkanker.nl/leven-met-borstkanker/ervaringsverhalen/borstreconstructie. Goed om te weten: het zijn niet ervaringen en foto’s van vrouwen die een CDH1Één van de maagkankergenen (ontdekt in 1998). Iemand met een mutatie (verandering) in het CDH1-gen heeft een verhoogd risico op diffuus-type maagkanker en lobulair-type borstkanker (vrouwen). of CTNNA1Één van de maagkankergenen (ontdekt in 2013). Een mutatie (verandering) in het CTNNA1-gen komt veel minder vaak voor dan een mutatie in het CDH1-gen. Iemand met een mutatie in het CTNNA1-gen heeft een verhoogd risico op diffuus-type maagkanker. Of er ook een verhoogd risico op lobulair-type borstkanker bestaat, is voor nu nog onduidelijk.mutatieEen verandering in een gen, in een stukje DNA (erfelijk materiaal). hebben.